Filmrettighederne til Ekspatrioterne er opkøbt af filmselskabet CBS, og manuskriptet til filmatiseringen skrives af Alex Holmes - forfatteren til HBO-miniserien House of Saddam.

Chris Pavone er født i 1968 og vokset op i New York. Han har en univeristetsgrad fra Cornell og har arbejdet i forlagsbranchen i næsten to årtier. Hans første roman Ekspatrioterne, der udkom i USA i starten af 2012, fløj direkte ind på New York Times bestseller-liste, og er blevet udgivet i mere end 15 lande fordelt på 5 kontinenter. I februar 2012 blev filmrettighederne opkøbt af CBS Films. Chris boede i Luxemburg i 18 måneder sammen med sin familie, hvilket inspirerede ham til at skrive Ekspatrioterne.

Han er netop blevet færdig med The Accident, den nyeste bog i serien, der er planlagt til i alt 6 bøger. 

Han bor i Greenwich Village sammen med sin kone Madeline, deres to tvillinge-drenge Sam og Alex og en gammel cockerspaniel, ved navn Charlie Brown.

»Jeg var bange for, at min bog ikke var god nok, og at ingen ville kunne lide den; at folk ville gøre grin med mine ambitioner. Jeg vågnede midt om natten i koldsved bange for, at det var en stor fejltagelse, og at jeg ville dø hjemløs og alene. Du ved, den slags alle forfattere bekymrer sig om.«

Chris Pavone