"Stef Penneys romantiske sigøjnerkrimi 'De usynlige' er et underholdende antropologisk feltarbejde."
 

De usynlige

De usynlige, Stef Penney, sigĂžjner, 80'er, England, krimi

EN FANTASTISK BESKRIVELSE AF SIGØJNERKULTUREN SET INDEFRA!

Den uanselige privatdetektiv Ray Lowell ligger og svæver ind og ud af bevidsthed i en hospitalsseng. Hans hukommelse om hvordan han er havnet der, er glimtvis og sporadisk.

Inden da ledte han efter Rose Janko. Rose var gift med Ivo Janko, den karismatiske søn i en omrejsende sigøjnerfamilie. Ray blev hyret af Roses far, der ikke har hørt fra sin datter i over syv år, men i sin efterforskning bliver Ray kun mødt med fjendtlighed fra familien Janko.

Familien Janko har nemlig været ramt af flere tragedier, og klanen er mistroisk overfor fremmede. Enten hviler der en forbandelse over dem, eller også skjuler de en frygtelig hemmelighed. Kan Rosesforsvinden være forbundet med denne hemmelighed? Snart ønsker Ray, at han aldrig havde stillet spørgsmålet.

Denne fantastisk velskrevne historie bliver fortalt af to fortællerstemmer: privatdetektiven Ray, og den 12-årige dreng JJ, der med lige dele fuldmoden verdensindsigt og barnlig naivitet beskriver sigøjnerkulturen indefra.   

"Hun er kort sagt fabelagtig."

Krimicirklen

"Stef Penneys helt store styrke er at få læseren til at engagere sig lige så meget i karakternes historie som i selve plottet ... De usynlige er en rigtigt god historie, som jeg slugte meget hurtigt."

Bogblogger.dk

"Sigøjnere har alle tider har været et miskrediteret folk. I denne gennemførte krimi kan fordommene mod sigøjnere både be- og afkræftes. Derfor en opfordring til at læse denne gennemførte krimi!"

Litteratursiden