"... kan og bør læses af alle klimainteresserede, nysgerrige, nørder og spændingshungrende. Den indeholder hele spektret af bl.a. politisk paranoia, moralske skrupler og spekulationer om hvor intelligente vi mennesker egentlig er. Bogen er alarmerende og fuld af overraskelser."

Bogrummet ★★★★★

Den femte dag

NATUREN SLÅR IGEN!

Hævnen fra dybet. Hvaler begynder at angribe skibe. Giftige krabber forgifter Long Islands vandreservater. Nordsøen kollapser i en tsunami og dræber tusinde af mennesker i Europa. Over hele verden begynder man at mærke konsekvenserne af menneskets misbrug og udnyttelse af havet, da sære væsner fra dybet og selve oceanet starter en voldelig revolution mod menneskeheden.

En gruppe videnskabsmænd forsøger at dæmme op for alle ulykkerne og opdager en fremmed, intelligent livsform, der tager form af forskellige havdyr og bruger dem til at hærge og skade menneskeheden som hævn for vores økologiske misbrug.

En kamp imellem godt og ondt er i gang, hvor mennesker og undersøiske kræfter kæmper om kontrollen med verdenshavene. Jordens skrøbelige  økologi og i sidste ende også menneskeracens overlevelse er på spil...

En hæsblæsende øko-thriller, der har solgt 1,5 millioner eksemplarer i Tyskland og har ligget på bestsellerlisterne i to år.