Den fobudte pagt

Joanna Stafford risikerer alt da hun trodser de mest magtfulde mænd i hendes tidsalder.

Henrik d. 8’s Palace of Whitehall er det sidste sted i verden den dominikanske nonne, Joanna Stafford, har lyst til at være. Siden hendes priorat blev udryddet har Joanna levet et stille liv med at væve gobeliner og holdt sig langt væk fra farlige konspirationer. Men dette ændrer sig, da kongen bliver interesseret i hendes væverier – for en hidkaldelse fra kongen, kan man ikke afslå.

Med en nådesløs monark, der er blevet træt af sin fjerde kone, og amoralske adelsmænd, der drives af skjulte dagsordener, bliver Joanna viklet ind i Tudor hoffets politiske spil. Hendes gode veninde, Catherine Howard, rygtes at være kongens elskerinde, og Joanna er fast besluttet på at beskytte hende mod at blive kongens næste kone – og offer. Alt imens forsøger Joanna at forstå sine følelser for de to mænd i hendes liv: vægteren Geoffrey, der reddede hendes liv, og munken Edmund, som hun ikke kan glemme.

I en verden fuld af royale banketter, ridderturneringer, sørejser og henrettelser på Tower Hill, bliver Joanna nødt til at træffe et valg om sin fremtid: nonne eller kone, spion eller loyal undersåt, rebel eller hofdame.

”Den har ingredienserne til den bedste historiske fiktion: et bredt persongalleri, fantastisk iscenesættelse og levende fortælling.”

Deborah Harkness

“Bilyeaus skrivning er ubesværet, livagtig, gribende og skarp, og hun bringer Tudor England til live med fantastisk talent. Hvis du vil læse om Reformationen, finder du ikke noget bedre end denne trilogi.”

The Catholic Herald

“Bilyeau væver behændigt historiske detaljer sammen, men den største tiltrækning ved denne spændingsfyldte roman, er den saftige blanding af begær, mord, konspirationer og forræderi.”

Oprah

“Dette er en sand historisk spændingsroman. En fantastisk researchet page-turner. Hvis du leder efter en nervepirrende historisk roman, bør denne være på din liste.”

Medievalists.net

”Som altid har Bilyeau lavet sit historiske forarbejde, og hun bringer både dramaet og detaljerne omkring Henrik d. 8’s hof dygtigt til live.”

Medievalists.net

 

”Det er en sand glæde at se Henrik d. 8’s hof genskabt med øje for dets korrupte virkelighed.”

The Catholic Herald