”Hæsblæsende roman opruller skakspillets tumultariske historie.”

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

Den sorte dronning

Den sorte dronning, skak, Montglane, neville

EFTERFØLGEREN TIL KULTSUCCESSEN DE OTTE

Det over tusind år game, magiske Montglane skakspil rummer ufattelig magt. Når alle brikkerne bliver samlet, og spillet sættes i gang, tager mystiske kræfter over, der kan true verdens fremtid.

Albanien, 1822: Tredive år efter den franske revolution befinder Europa sig på randen af krig. Ali Pasha, den magtfulde hersker over det osmanniske imperium, bliver uventet angrebet af tyrkerne og sender sin datter, Haidée, på en farlig mission. Hun skal smugle en vigtig brik fra Montglane Skakspillet ud af Albanien. Med fjenden lige i hælene flygter Haidée gennem Marokko, Rom og Grækenland ind i selve spillets hjerte, det sted hvor spillet blev skabt for over tusind år siden: Bagdad.

Colorado, 2003: Alexandra Solarin bliver inviteret til fødselsdag hos sin mor i Rocky Mountains. For tredive år siden var hendes forældre med til at skjule Montglane Skakspillets brikker over hele verden og dermed begrave hemmeligheden om den magt, der er indbygget i spillet. Men da Alexandra ankommer, er hendes mor forsvundet og har efterladt en stribe gåder, som Alexandra skal løse for at finde hende før modstanderholdet. Det livsfarlige spil er atter i gang!

”Hæsblæsende roman opruller skakspillets tumultariske historie.”

Politiken (4 hjerter)