"Diamant fortæller historien om forbrydelsen og dens opklaring levende og med stor viden om aktørerne ...

en underholdende og tankevækkende historie om grådighed, sort uheld og overmod."

Bogblogger

Det store kup

kup, Loomis, Fargo, Diamant, Ghantt, tyveri, millioner, Cancun, FBI

DEN VIRKELIGE HISTORIE OM USAs NÆSTSTØRSTE KUP OG DEN BESYNDERLIGE BANDE, DER HALEDE DET HJEM

En oktober aften i 1997, i en lille by i staten North Carolina, formår en sikkerhedsvagt for værditransportfirmaet Loomis Fargo, at stjæle 17 millioner dollars – bogstaveligt talt over et ton i kontanter. Selvom han bliver filmet af overvågningskameraerne mens han flytter pengene fra boksrummet over i en kassevogn, lykkes det David Ghantt at flygte til Mexico før FBI aner uråd.

Der er bare ét problem: Ghantt har overladt byttet til en besynderlig gruppe af medsammensvorne – de samme mennesker, der overtalte ham til at stjæle pengene – og som han snart opdager, forsøger at slå ham ihjel. Med FBI lige i hælene, må Ghantt nu finde ud af hvordan han får fat i sin del af pengene, slipper væk fra en lejemorder og desuden får hævn.

Dette er den underholdende fortælling om den usandsynlige forbrydelse, der fængslede amerikanske læsere i månedsvis. Forbrydelsen gik over i historien, ikke på grund af sin finesse, men på grund af sin farverige rollebesætning af virkelige mennesker. Om kort tid kommer den ligeledes på det store lærred i Hollywood-filmen Masterminds.