"Et absolut must i enhver bogsamling, og en meget betagende og genial førstegangsroman."

Bogblogger

En pålidelig hustru

NR. 1 PÅ NEW YORK TIMES BESTSELLER-LISTE!

Da Catherine Land, som har overlevet en traumatisk fortid ved at bruge sin intelligens og seksualitet, falder over en avisannonce fra en succesfuld forretningsmand, der søger efter en ”pålidelig hustru”, udtænker hun en plan hvorved hun kan udnytte hans rigdom og behov.

Hendes nye mand, Ralph Truitt, opdager hun har bedraget ham,  i samme sekund hun sætter sin fod i hans afsidesliggende hjemby. Drevet af simpelt begær, gifter han sig med hende alligevel. Efter brylluppet hjælper Catherine ham med at lede efter hans fremmedgjorte søn og, som en del af sin plan, begynder hun at forgifte ham med små doser arsenik. Men Catherines betænkeligheder og voksende følelser for Ralph truer med at sætte en stopper for den komplicerede plan hun har sat i værk …

En pålidelig hustru starter som en forstemmende fortælling om svigt og bedrag, men udvikler sig til en stærkt, nuanceret betragtning omkring fortvivlelse og ensomhed.

"Denne bog er bare rigtig god underholdning, og jeg vil anbefale den til alle, der sætter pris på et godt gennemtænkt plot. Dette er forfatterens debut, og han bygger på en lang tradition af klassiske gotiske forfattere som søstrene Brönte og Daphne du Maurier. Han gør det overbevisende, og jeg håber han fortsætter i denne skønne genre."

Litteratursiden