"Stemningsfyldt og humoristisk engelsk krimi - som fra en sommerdag fra en for længst svunden tid. Jeg kan virkelig anbefale denne hyggelige krimi til alle os der af og til trænger til noget andet end hardcore hverdagsrealisme."
 

Flavia de Luce og drengen i galgen

Flavia, krimi, gift, galge

Det sydlige England, 1950. Flavia de Luce bor på en gammel, nedslidt herregård med sin åndsfraværende far og sine to ondskabsfulde søstre. Hun er lidt af en særling og interesserer sig for kemi og fremstilling af gift.

En dag kommer et omrejsende dukketeater til den lokale landsby, og da dukkeføreren på mystisk vis omkommer ved et elektrisk stød under opførelsen af ”Hans og Bønne-stagen”, aner Flavia ugler i mosen og beslutter sig for at komme til bunds i sagen.

Flavia begynder at dykke ned i landsbyens gamle og fortrængte hemmeligheder, og på sin trofaste cykel Gladys forfølger hun ethvert muligt spor. Alt tyder på, at sagen har forbindelse til et mistænkeligt dødsfald flere år tidligere, men hvem har egentlig interesse i dukkeførerens død, og er Flavia kommet ud, hvor hun ikke kan bunde?

Flavia de Luce og drengen i galgen er den anden bog i serien om den unge gammelkloge og opfindsomme amatørdetektiv, Flavia de Luce.

OPRAH VÆLGER FLAVIA: "En krimi, som alle tænkende kvinder bør læse!"

Foruden sin utrolige evne til at opklare sager (og tendensen til at komme med lange og ofte urkomiske beskrivelser af hvordan man kan slå folk hurtigt og nemt ihjel), består Flavias charme i hvor fantastisk sød og sjov hun er.

Det her er en pige, der skriver hyldestsange til sine egne mysterieløsende eventyr, fantaserer om at møde filmstjerner, og bruger utrolig meget tid på at slippe for at smage på  mislykkede desserter, fremstillet af familiens kogekone. Hun er samtidig fuldstændigt perpleks over den måde søstrene behandler hende på og denne behandlings vage forbindelse til moderens fravær. Dette resulterer i en ensomhed, der er lige så bevægende, som hendes detektivarbejde er genialt.

I slutningen af hver af bøgerne, tager man sig selv i at have lyst til at adoptere hende – inklusiv laboratorium, dødsensfarlige kemikalier og det hele.