"Isnende uhyggelig thriller, hvis psykotiske og klamme morder

ikke er set magen til siden ’Ondskabens øjne’ og Hannibal Lecter."

Litteratursiden

Forladt

forladt, Walker, Devereaux, thriller, krimi, taxa, Krista, Papadopulous, Nichol

”Hold godt fast” – de ord er det første minde, Walker Deveraux har om sin mor. Det er også det sidste, for hun forlader ham ved en vejkant, tre år gammel, med besked på aldrig at give slip på det hegn, han står ved.

Walker bliver fundet af forbipasserende og vokser op hos plejefamilier. Da han bliver myndig, får han udleveret sine sagsakter, heriblandt et foto og et brev, som lå i hans lommer, da han blev fundet. Brevet er afsendt fra Toronto, og på billedet kan man se to badende piger. Walker flytter til storbyen for at følge sporene og måske finde sin mor eller anden familie.

Walker får hurtigt et natjob som taxachauffør og bliver venner med den kønne Krista, der fra sin kørestol passer centralens telefoner. Hun bliver fascineret af hans historie, og sammen prøver de at komme på sporet af Walkers familie og hemmeligheden om, hvorfor han blev forladt.

Sporene leder dem vidt omkring, blandt andet til Jamaica, men da Kristas bil brænder og Walkers kat findes slået ihjel , står det klart, at nogen har interesse i at hindre deres opklaring. Snart er de spundet ind i et uigennemtrængeligt net af hemmeligheder, mord og bedrag.

Samtidig følger vi udviklingen i en sindssyg og morderisk psykopats sind. Hans logik er ubønhørlig, og som Walker nærmer sig opklaringen af sit livs hemmelighed, nærmer han sig måske også dets afslutning …

Forladt er baseret på James W. Nichols kendte canadiske radiospil.