"Svensk krimi er en glat godbid. Ann Rosman skyder sin krimiserie

om Göteborg-politikvinden Karin Adler godt i gang."

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

Fyrmesterens datter

Fyrmesterens datter, Ann Rosman, svensk krimi, Marstrand, mord

LIG I KÆLDEREN OG SKELETTER I SKABENE!

På den lille ø Hamneskär uden for Marstand ved Gøteborg arbejder man ihærdigt med at få alt gjort klar til det nye turist - og konferenceanlæg. Det tidligere fyrpersonales gamle hjem skal friskes op, og fyret Pater Noster fra 1868 skal tilbage på sin oprindelige plads.

Det er april måned, og indvielsen nærmer sig. To polske murere er i færd med at reparere den inderste væg i fyrmesterboligens forrådskælder, da de får en meget ubehagelig overraskelse. Væggen giver pludselig efter, og i rummet bagved ligger resterne af en mand. Kroppen er velbevaret, men har efter alt at dømme ligger der længe.

Karin Adler, der er ansat ved kriminalpolitiet i Göteborg bliver sat på sagen. Til at begynde med har hun ikke meget andet at gå efter end en liste over forsvundne personer og en vielsesring. Samtidig er Karins forhold til kæresten Göran ved at gå i opløsning, og hendes forhold til den påståelige kollega Folke er på bristepunktet.

Mystikken om den døde mand synes uigennemtrængelig - hvem er han, og hvorfor er han muret inde? Liget viser sig at være 45 år gammelt, og i små bidder får vi serveret en tragisk kærlighedshistorie med rødder tilbage i tresserne og til anden verdenskrig.

Fyrmesterens datter er første bind med Karin Adler i hovedrollen.