"Hver gang jeg læser noget af Ann Rosman synes jeg det er hendes bedste bog,

og sådan er det også denne gang."

LitteraturMagazinet

Havkatten

FEMTE BOG I DEN SVENSKE BESTSELLERSERIE OM KARIN ADLER

I år 1906 ankommer kong Oscar d. 2 til kurstedet Marstrand. Rundt om ham flokkes societetet, og i løbet af to intensive sommermåneder bliver der knyttet kontakter og skabt intriger alt imens der bades i tangbade. Direktør Lundgren bor sammen med sin familie på Turisthotellet, selvom han slet ikke har råd til det. Men forhåbentlig kan den styrkende havluft kurere hans syge datter Karolina, og måske vil de oven i købet finde hende en velhavende mand.

Men det sociale spil viser sig at være farligt, og ufrivilligt drages Karolina ind i societetets intriger. Hun møder grev Douglas Lagercreutz og alt ser ud til at falde på plads, indtil det går op for hende, at greven også spiller et spil. Et spil med urimeligt høje indsatser. 

En aften i maj 2013 øver Marstrands redningstjeneste røgdykning på det prestigefyldte men noget forfaldne Turisthotellet. Øvelserne får en brat ende da brandmændene finder en død mand. Karin Adler hos kriminalpolitiet i Gøteborg tilkaldes for at undersøge sagen. Alt tyder på, at manden er blevet myrdet, men hvem kan tænkes at have vinding ved hans død?

"Politisk og økonomisk rænkespil blandes med mord og klassisk romantik i Ann Rosmans Havkatten ... læste bogen i ét stræk og den sluttede alt for hurtigt."

DN

"Ann Rosman navigerer dygtigt mellem romantik i historisk miljø og mord i moderne tid. Begge historier er fængslende og de bindes sammen af Marstrands gamle pragtfulde træbygninger."

LitteraturMagazinet

"Ann Rosman er uden tvivl den krimiforfatter, der beskriver landskabet i Bohuslän bedst; den med de bedste intriger, det bedste sprog og de mest underholdende bøger i øjeblikket."

Dast Magazine

"For dem som elsker krimidronninger i hyggekrimigenren, har vi en virkelig kongelighed i Ann Rosman. Rosmans popularitet er steget de seneste år, og det er virkelig velfortjent."

Johannas Deckarhorna