"Dette er ganske enkelt en helt igennem fantastisk og uimodståelig bog. På en gang gribende, livsbekræftende og smuk, men samtidig også sørgelig, barsk, ond og tankevækkende ... Det må blive en af årets helt store læseoplevelser."

Litteratursiden

Historien om Smukke Pige

EN UFORGLEMMELIG HISTORIE OM AT TRODSE ALLE ODDS

 

 

Det er 1968. En stormfuld aften i en lille amerikansk by banker det på døren hos Martha, en pensioneret skolelærer og enke. Da Martha åbner døren og ser to gennemblødte mennesker, ændres hendes liv for altid.

 

Lynnie, en ung, hvid, udviklingshæmmet kvinde, og Homan, en sort døv mand, er flygtet fra Statsskolen for uhelbredeligt syge og evnesvage, en brutal institution hvor mennesker med handicap bliver gemt væk fra omverdenen. Men parret er ikke alene. I sin favn, indsvøbt i et tæppe, holder Lynnie en nyfødt pige. Få minutter senere banker politiet på døren og Homan flygter ud i mørket men Lynnie bliver fanget. Inden hun bliver ført tilbage til skolen med bundne hænder hvisker hun to ord til Martha: ”Skjul hende.”

 

Sådan begynder Lynnie, Homan, Martha og lille Julias episke rejse. Uoverkommelige forhindringer har splittet dem ad, men gennem årtier drages de igen mod hinanden ved hjælp af en hemmelig pagt og en helt ekstraordinær kærlighed.

Historien om Smukke Pige er den bedste bog jeg nogensinde har læst.” 

Dan Gottlieb, forfatter til Learning from the Heart