Hævnens sværd

’Den ene skal tæmme en mægtig fjende, den anden slå til for at redde Roms ry, men begge forgæves. Kig mod himlen, hvis I tør, skønt det, I frygter, ej kan flyve, vil I begge se det, før I dør.’

 

Rom har mistet sin mægtigste kriger; for Aulus Cornelius er den fyrre år gamle profeti gået i opfyldelse. Aulus’ død har overladt et stort ansvar til hans sønner Quintus og Titus, og mens Titus stræber efter at blive en stor general som sin far, vælger Quintos at gå ind i politik – med hjælp fra Lucius Falerius, der nu er den mest magtfulde senator i Rom.

På trods af sin velstand plages Lucius af den profeti, der binder hans skæbne til Aulus’, og han overlader intet til tilfældighederne i sin kamp for at overleve. Han oplærer sin søn, Marcellus, i at udnytte sin magt, alt imens han manipulerer Cornelius-familien, for at styrke sin egen dagsorden.

Imens grubler den unge Aquila over sin mors afsløring på hendes dødsleje. Med intet andet end sine minder og en mystisk ørneamulet i sin besiddelse, slutter han sig til en gruppe lejesoldater, og helt uforvarende ender han midt i et slaveoprør, der fører ham et skridt tættere på sin skæbne. En skæbne, der er tæt forbundet med både Lucius Falerius og den Romerske Republiks fremtid.

”Forfatteren har helt bestemt lavet sit forarbejde. Han formår at skabe utroligt livlige karakterer og væver snedigt historiske fakta ind i fortællingen.”

Bookpleasures

”En genial efterfølger til Roms søjler.”

Goodreads ★★★★★

★★★★★

”Intens og spændende trilogi. Fascinerende og virkelig dygtigt fortalt. Historisk fiktion når det er allerbedst.”

Historial Novel Society

”Fortalt med intelligens og begejstring. For læsere der kunne lide Conn Igguldens Cæsar-serie, er dette et must read.”

Historical Novel Society

“En spændende og uforudsigelig historie om erobring.”

The Book Bag

”En nervepirrende og hæsblæsende saga.”

 The Good Book Guide

“Listigt sammensatte kampscener, der lugter af blod, sved, og spænding.”

The Literary Review