Jack Ludlow er et pseudonym for bestseller-forfatteren David Donachie. David er født i Edinburgh, Skotland, I 1944, og har gennem sit liv haft en hel del forskellige jobs; blandt andet har han solgt alt fra erhvervsmaskineri til sæbe. Han bor nu i Deal med sin kone, forfatteren Sarah Grazebrook.

David er en selverklæret fan af maritimfiktion og har skrevet flere romanserier inden for denne genre, blandt andet The Privateersman Mysteries, The Nelson and Emma Trilogy og The John Pearce Adventures, under sit fødenavn.

Han har desuden skrevet The Republic Trilogy, der foregår i Rom i de sidste tres år inden cæsarernes indtræden. Denne serie har han også skrevet pseudonymet Jack Ludlow, og første bind i serien udkommer her på forlaget i efteråret 2016.

»Folk fortæller mig tit, at de har en idé til en bog. Jeg svarer altid, at jeg har omkring tre idéer om dagen. Jeg ville ønske jeg havde tid til at skrive dem alle sammen.«

Jack Ludlow (pseudonym for David Donachie)

Hvordan fandt du på at skrive din første roman?

Jeg havde oprindeligt tænkt mig at skrive et radiospil, der skulle foregå i Wormwood Scrubs-fængslet -- jeg havde aldrig overvejet at skrive en roman, men da jeg skrev ordet 'Wormwood' fortsatte jeg med at skrive: "Jeg må medgive at navnet Wormwood er et besynderligt navn til en søofficer, eftersom skibe er lavet af træ, og deres værste fjende er orme."

En måned senere havde jeg en roman på 400 sider, der blev købt af et forlag. Men eftersom jeg havde fået en agent der mente han kunne skaffe mig en kontrakt på tre bøger, sendte vi manuskriptet til alle de andre forlag i London. Der var ingen der ville have det, og efter det var blevet afvist alle andre steder, ville det oprindelige forlag heller ikke længere have det. Den roman, som for øvrigt er en maritimroman, er her 18 år senere stadig ikke blevet udgivet.

Men jeg erfarede at jeg kunne finde ud af at skrive. Jeg skrev to andre romaner, hvoraf den ene foregår bag kulisserne på det teater hvor jeg har arbejdet i årevis. Det er fyldt med teknisk know-how, og omhandler faktisk et mord på en person, som jeg i den virkelige verden godt kunne have været foruden. Ingen købte det! Den anden roman The Devil’s Own Luck foregik på et krigsskib i 17-tallet, og derfra kørte det derud ad.