Katherine Neville er født og opvokset i midtvesten og har gået i skole i Rocky Mountains. Hun var allerede fra barnsben meget fascineret af myter og sagn fra andre kulturer, og har skrevet historier siden hun var 8 år gammel. Efter universitetet tog hun til New York hvor hun tilbragte flere år med at arbejde i IT-branchen, og var med til at udvikle computerprogrammer og systemer til transportindustrien.

I 1970'erne tog Neville til Nordafrika, som international konsulent for den nigerianske regering og boede der, da Oliekrisen indtraf. Disse erfaringer kom senere til at danne rammerne om hendes første roman, De otte, der spænder over to perioder i historien: Den franske revolution i 1790'erne og Oliekrisen i 1970'erne. I de tyve år der er gået siden den først blev udgivet er De otte blevet en kultklassiker, som er oversat til 40 sprog.

Katherine Neville har desuden været fotograf, model og vicepræsident for Bank of America.

I 2008 udkom den amerikanske udgave af Nevilles længe ventede efterfølger til De otte - Den sorte dronning . Den har ligget på bestseller-listerne verden over i over 6 måneder , og er blevet oversat til 20 sprog.

Neville bor nu i Virginia og Washington DC sammen med sin partner, den verdensberømte hjerneforsker Dr. Karl Pribram, og deres to katte Tyger og Alfredo.

»Jeg er - ligesom mine læsere - en informations-junkie.«

Katherine Neville