Katie Hickman (f. 1960) er historiker og er uddannet fra Pembroke College i Oxford. Ud over sine indtil videre tre romaner, har hun skrevet to historiebøger, Courtesans og Daughters of Britannia samt to rejsebøger.

 

Hendes første bog, rejsebogen Dreams of the Peaceful Dragon, er en fortælling om en rejse på hesteryg gennem Himalaya. Hendes debutroman The Quetzal Summer handler om kærlighed og død i Andesbjergene, og den var nomineret til The Sunday Times Young British Writer of the Year.

 

Hun beskriver sig selv som ‘en forfatter, der altid har rejst meget,’ og hun blev født i New Zealand af britiske diplomatforældre og er opvokset i Spanien, Singapore, Ecuador og Chile.

  

Det gyldne bur, der udkom på dansk i 2008, er oversat til 16 forskellige sprog. Den selvstændige efterfølger, Sultanens juvel, udkom på dansk i efteråret 2011, og Hickman arbejder netop nu på den tredje og sidste bog i serien, der har den engelske titel A Winter’s Tale.

 

Katie Hickman bor i London med sin mand, filosoffen A.C. Grayling og deres to børn.

»Problemet med at beskrive fremmede lande er, at indtil man selv har været der, aner man ikke hvad man ikke ved. Det er først der, det begynder at blive interessant.«

Katie Hickman