Hvor intet kan røre dig har solgt over 1 millioner eksemplarer i Holland!
 

Simone van der Vlugt (f. 1966) er en velanset hollandsk forfatter, især kendt for sine historiske ungdomsromaner. Simone har skrevet bøger i tyve år, og har forfattet mere end tredive bøger, der spænder over flere genrer. Heriblandt ungdomsromaner, spændingsromaner, historiske romaner og rejsebøger.

Simone har skrevet romaner fra hun var helt lille, og hendes største ønske har altid været, at blive forfatter. Efter at have studeret fransk og hollandsk lykkedes det hende at opfylde sin drøm, og hun blev hurtigt én af Hollands største forfattere når det kommer til historiske romaner for unge. Men i 2003 valgte hun, trods advarsler om fiasko, at forsøge sig med at skrive til voksne.

»Folk advarer en imod det, men det var noget jeg var nødt til at gøre. Jeg ønskede ikke at sidde som 80-årig og fortryde, at jeg ikke forsøgte. Og jeg var forberedt på at tabe ansigt,« siger Simone.

Som attenårig var Simone stor fan af Agatha Christie, og hun har altid elsket mysterier og spændingsromaner, så da hun valgte at skifte genre, var spændingsromanen et åbenlyst valg. »Da det gik op for mig, at jeg ikke længere blev tilfredsstillet af at skrive børne- og ungdomsbøger, besluttede jeg mig for at prøve noget nyt,« siger hun. Og hvordan kan det så være, at Simone blev træt af at skrive ungdomsbøger? Da hun startede var hun 23 år gammel, og hendes hovedperson var 13 år, så hun kunne stadig relatere til den alder. Men med tiden blev hendes hovedperson ældre, ligesom hende selv, og skellet mellem dem blev større. Og på den måde blev Simone van der Vlugt én af Hollands førende thrillerforfattere. 

Hendes første spændingsroman for voksne, The Reunion, solgte over 200.000 eksemplarer og er blevet oversat til tysk, fransk og engelsk. Hvor intet kan røre dig (orig. Titel: Blauw Water; engelsk titel: Safe as Houses) har solgt over 1 million eksemplarer i Holland.

Hun bor sammen med sin mand og deres to børn, en søn og en datter, i Alkmaar, Holland.

»Selv hvis læseren regner plottet ud tidligt i en bog, skal man stadig fange dem i selve historien. Jeg elsker at udvikle personerne. Der er ingen helte i mine bøger; individerne skal være fejlbare og lugte af sved.«

Simone van der Vlugt