Martyrens sang

Martyr, sang, terror, kopper, terrorisme, sort enke

EKSPLOSIV OG SAMTIDSRELEVANT SPÆNDINGSROMAN, DER TAGER LÆSEREN MED IND I SINDET PÅ EN TERRORIST

 

På en smuk solskinsdag i september 2012, ikke ulig en anden skæbnesvanger septemberdag 11 år tidligere, stiger en ung, elegant klædt kvinde om bord på et fly fra Berlin til New York velvidende, at hun vil slippe en dødelig epidemi løs blandt indbyggerne i hele den vestlige verden.

 

’Daria’ er flygtning fra en af de mange overfyldte, fattigdomsramte flygtningelejre i Mellemøsten og er i årevis blevet optrænet af terrorister. Hun er poleret, kultiveret, uddannet på de fineste skoler og vestliggjort for at slette ethvert spor fra hendes mellemøstlige kulturarv, alt imens hun skjuler et sydende raseri mod den vestlige verden og alt hvad den står for.

 

Darias eneste instrukser er, at hun skal interagere med så mange mennesker som muligt. Hun bor på Trump Tower Hotel og udgiver sig for at være journalist på det fiktive magasin Klic! Hun besøger Guggenheim museum og Central Park og slentrer gennem gaderne på Manhattan mens hun inficerer alle hun møder med den dødelige virus. Selv afventer hun symptomerne på virussen: høj feber, kuldegysninger, kvalme, læsioner. Kopper. Hun ved, at den indsprøjtning hun fik i Berlin vil sinke sygdommens angreb og give hende mere kostbar tid til at sprede smitten …

"Et skræmmende, hjertebankende, mesterværk af en thriller. Stephen Miller har skabt en kompleks anti-heltinde med hovedpersonen Daria Vermiglio; et portræt af en terrorist, der er så godt skrevet at vi kan relatere til hende, forstå hende og identificere os med hendes forandring fra absolut overbevisning til fortrydelse af sine handlinger."

Carmen Aguirre, forfatter til Something Fierce

Se den amerikanske bogtrailer her