Den sidste nonne - bogtrailer

Nancy Bilyeau er født og opvokset i midtvesten i USA og har en bachelorgrad fra The University of Michigan. Hun har arbejdet på Rolling Stone, Entertainment Weekly og Good Housekeeping, og sidst har hun været assisterende chefredaktør på InStyle. Den sidste nonne er hendes første roman, og den første i serien med Joanna Stafford i hovedrollen. Anden bog hedder De tre profetier og udkom på dansk i 2016. Tredje og sidste bog i trilogien - Den forbudte pagt - udkommer her på forlaget i oktober 2017.

Nancy bor i New York sammen med sin mand og deres to børn. 

3 spørgsmål til Nancy Bilyeau

Både din første roman Den sidste nonne og efterfølgeren The Chalice foregår i det 16. århundrede. Hvorfor valgte du netop denne periode?

Allerede inden jeg havde fundet hovedpersonen eller en eneste person i persongalleriet havde jeg lagt mig fast på det 16. århundrede. Jeg bliver aldrig træt af at læse om den periode eller af at tænke på den. Hvis jeg gør, får jeg vel problemer. Jeg ved ikke helt hvorfor jeg er så betaget af den periode—det er en fascinerende tid. Det er overgangen fra Middelalderen til det tidlige moderne England, med Shakespeare og Erasmus, de livlige Holbein-portrætter, musikken, moden, det hele.  

 

Af alle facetterne i Henrik d. 8’s regeringstid valgte du, at fokusere på de dramatiske religiøse forandringer. Hvorfor valgte du netop dette aspekt?

Der er blevet skrevet en hel del om Henrik d. 8’s ægteskaber og hans sexliv. Det er dramatisk foder til handlinger i bøger, men i sidste ende er det konerne, børnene og familien, der blev mest påvirket af kongens mange ægteskaber. Dagligdagen for en almindelig englænder blev ikke synderligt påvirket af om Henrik d. 8. var gift med Catherine Howard eller Catherine Parr. Men den voldsomme overgang fra katolik til protestant påvirkede hele landet markant. Eftersom jeg gerne ville skabe personer i en tid i forandring, hvis ikke direkte kaos, valgte jeg den religiøse konflikt, som drivkraft i min historie. Jeg forsøgte at sætte mig ind i hvordan det måtte være at gennemleve en tvungen reformation. Det religiøse liv var fundamentalt i det 16. århundrede, og der var en meget lille forståelse for ytringsfrihed. Man skulle adlyde kongens vilje, da de fleste mente han var udnævnt af Gud, ellers måtte man udholde de skrækkelige konsekvenser.  

 

Hvorfor besluttede du dig for at skrive endnu en roman med Joanna Stafford i hovedrollen, efter din debut Den sidste nonne? Er der flere eventyr i Joannas fremtid?

Lige fra første færd forestillede jeg mig en serie med Joanna som omdrejningspunkt. Jeg elsker selv at opdage bogserier. At finde ud af, at en bog jeg virkelig nyder at læse bliver fulgt op af samme forfatter, med samme personer i hovedrollerne. Det er den følelse jeg vil give læserne når de læser Den sidste nonne. Og ja, jeg har flere ideer. Jeg tror jeg bliver modigere med tiden. Der er flere overraskelser i vente.