Paul Harper er et pseudonym for den amerikanske New York Times bestseller-forfatter David Lindsey. David har boet i Austin i 40 år, og igennem mere end 20 af disse år har han skrevet utallige mysterier og spændingsromaner. Hans første romaner A Cold Mind og Black Gold, Red Death udkom i 1983. Hele 13 bøger fulgte herefter og i midthalvfemserne var flere millioner eksemplarer af hans bøger spredt over hele verden – på mere end tolv sprog. Hans roman Mercy  fra 1990 blev i 2000 filmatiseret med Ellen Barkin og Julian Sands i hovedrollerne.

I 2004 efter udgivelsen af thrilleren The Face of the Assassin tog David Lindsey en pause fra litteraturens verden og fulgte sin muse ind i TV, hvor han i flere år arbejdede med et reality show om arkitektur, der ikke rigtig klarede den. I mellemtiden skiftede han både agent og forlag, og som han selv sagde: ”Jeg skiftede nærmest format.”

Dette skift, samt en syv år lang pause fra at skrive bøger, gav ham en chance for at genopfinde sig selv. ”Jeg skrev en masse politikrimier, der foregik i Houston (Stuart Haydon-serien). De var meget populære, men efter at have skrevet fem af dem, begyndte jeg at kede mig. Så jeg startede på at skrive spændings- og spionromaner. Hvis jeg ikke brænder for det jeg laver tror jeg ikke, at jeg er i stand til at yde mit bedste.”

 

Men Dukkeføreren (originaltitel: Pacific Heights) føltes som noget nyt for Lindsey. “Jeg ønskede en frisk start, uden forventninger.” Umiddelbart ligner Dukkeføreren en blanding mellem noir-fiktion og en spionroman – den første i en serie om den pensionerede detektiv Marten Fane. Men Lindsey har et meget større scenarie i tankerne, end en simpel stand-alone bog i en thriller-serie. Dukkeføreren er nemlig – på trods af, at den indeholder visse stand-alone elementer – kun starten på en meget større historie. ”Den er nærmest ligesom første kapitel i en længere roman, men det fremgår først i slutningen af bogen,” sagde Lindsey. ”Jeg har længe været virkelig vild med idéen om, at skrive en meget længere historie.”

»Når man er blevet kendt for at skrive en særlig type bøger forventes det, at man bliver ved med at skrive den slags bøger. Når læserne først kender dig, er de ikke glade for forandring.«

Paul Harper (David Lindsey)