Porto Francos vægter

TREDJE BOG I DEN SPÆNDENDE KRIMISERIE OM KARIN ADLER

En ung kvinde stiger i land i Marstrand Havn en septemberdag i 1793. Hendes hår er klippet kort under huen, hendes bryster er snøret ind og bukserne hænger løst på hendes ranglede krop. Rundt omkring vrimler det med mennesker; sømænd på skibene, købmænd, og kriminelle der har fået amnesti i frihavnen. Hendes eneste håb er, at kunne gå for at være en mand, få et arbejde og et sted at bo – at hun ikke bliver sendt tilbage.

220 år senere bliver der gjort et grufuldt fund på Kløverøen. En kvinde og et spædbarn findes døde i den gamle mose og kriminalinspektør Karin Adler bliver sat på sagen. Men at identificere de to døde viser sig at være lettere sagt end gjort. Det eneste man kan sige med sikkerhed er, at de har ligget i mosen længe. Meget længe.

Trådene fører Karin langt tilbage i Marstrands historie, og langsomt men sikkert trævles en usandsynlig historie op.

"Der er ingen tvivl om, at Ann Rosman er rigtig god til at beskrive ”sildeproprietære, bedragere, jødiske handelsmænd, glædespiger, kapere, sørøvere, toldere, lodser, fangerne på Carlsten, franske adelsmænd, handelsmænd, sømænd fra utallige nationer og lokalbefolkningen”. Der er et leben og et liv, eventyrligt, interessant og sprudlende." 

Litteratursiden