Robert Goolrick er oprindeligt fra Virginia men har i mange år været bosiddende i New York. Da han var 53 år – efter 30 år i reklamebranchen – blev han fyret fra sit job og besluttede sig for at skrive en bog. Robert siger selv, at han altid har vidst, at han ville skrive en bog, og pludselig var det rette tidspunkt kommet. Hans første bog er erindringsbogen The End of the World as We Know It, der med en foruroligende sindsro fortæller om hans opvækst, hvor han blev seksuelt misbrugt af sin far.

Hans første roman En pålidelig hustru er en fortælling om det indviklede forhold mellem en mand, hans voksne søn og hans unge kone – den handler om svigt og bedrag og ensomhed. Da Goolrick skrev denne roman havde han ikke i sinde at den skulle handle om ham selv, men han har siden fået øje på, at der er mange elementer i romanen, som drager paralleller til hans eget liv.

Selv siger han: »Jeg tror,  at de fleste forfattere i virkeligheden kun har en eller to ting på hjerte igennem hele deres liv. Men de kan ikke rigtig få det ud, så de konstruerer disse komplicerede verdener til at huse den simple sætning de forsøger at sige. I mit tilfælde er den simple sætning: ’Jeg ønsker mig at være tryg, og jeg ønsker at blive hørt’. «

»Jeg ønsker mig at være tryg, og jeg ønsker at blive hørt.«

Robert Goolrick