Rosens labyrint

rose, labyrint, kærlighed, Shakespeare, John, Dee, gåder, hemmelighed

John Dee var en blændende intelligent spion, astrolog og matematiker, der levede under Elizabeth den 1. Han var usædvanlig fremsynet og havde ideer, der ofte var kontroversielle i samtiden.

Denne roman tager udgangspunkt i en hemmelig viden, som han ikke kunne offentliggøre uden fare for sig selv og sin datter. Derfor skjulte han før sin død i 1609 en samling vigtige papirer, der indeholdt oplysninger, som verden endnu ikke var klar til. Igennem 17 generationer har hans kvindelige efterkommere nu bevogtet og bevaret hans hemmelighed, mens de har ventet på det rette øjeblik til at afsløre den.

I foråret 2003 døde den sidste af Dees kvindelige efterkommere, og da hun ikke selv havde nogen døtre, blev hun nødt til at videregive den gådefulde arv til en af sine sønner. Hun valgte den yngste, den lidenskabelige og temperamentsfulde Will. Hun testamenterede ham en lille sølvnøgle og et dokument med påskriften: ”Til Will, når han er blevet til noget eller nogen, han endnu ikke er”.

Imens venter den alvorligt syge Lucy på et nyt hjerte. Wills bror, Alex, er hendes læge, og en forsigtig kærlighed spirer frem i mellem dem.

Men John Dees skjulte viden er nu klar til at blive afsløret, og stærke, overnaturlige kræfter sættes i spil. De tre personers skæbner lænkes sammen for altid, mens de bliver hvirvlet ind i en verden af mystiske gåder og farlige hemmeligheder.

Titlen Rosens labyrint refererer til en labyrint i katedralen i Chartres, der er central i handlingen, og som symboliserer menneskets søgen efter sandhed og oplysning. Med bogen følger 34 kort med gåder og tegninger, der har betydning for handlingen.

”Stort anlagt og meget ambitiøs spændingsbog, som med sit indhold af mysterier og gåder og suppleret med en romantisk kærlighedshistorie helt sikkert vil appellere til rigtig mange læsere.”

Litteratursiden.dk