Shakespeare-forbandelsen

Shakespeare, forbandelse, skuespil, Kate, Stanley, Macbeth, mord

ANDEN BOG I SERIEN OM SHAKESPEARE-SPECIALISTEN, KATE STANLEY

En legendarisk forbandelse ... en magisk kniv ... et mystisk spejl ... en ældgammel heksekedel ... og et rituelt mord, der ligner ældgamle hedenske ofringer.

Kate Stanley, kendt for sin indgående viden om Shakespeares okkulte værker, bliver hyret til at opsætte en ny produktion af Macbeth. I denne indgår forskellige sagnomspundne objekter, der både har forbindelse til skuespillet og til den skotske konge, det er opkaldt efter.

Men der hviler en forbandelse over bardens uhyggeligste skuespil. MacBeth er så notorisk skæbnesvangert, at mange skuespillere nægter at citere det eller bare sige navnet højt. Da prøverne starter i Skotland varer det ikke længe, før de første tegn på forbandelsen begynder at vise sig. Sære referencer til drengen, der oprindeligt spillede Lady Macbeth i Shakespeares tid – og som døde i rollen – dukker pludselig op. En grøft bliver fundet fyldt med blod og en afskåret tommelfinger dukker op blandt rekvisitterne. En lokal kvinde bliver myrdet på bakken under mystiske omstændigheder, og det ligner et rituelt mord inspireret af ældgamle hedenske ofringer. Politiet mistænker Kate, selvom hun måske snarere er det næste mulige offer. Hun og hendes medsammensvorne Ben Pearl befinder sig pludselig i et desperat kapløb om at finde en forsvundet version af Macbeth, der siges at indeholde hekseritualer, hvori man kan påkalde dæmoniske kræfter.

Kan Kate finde manuskriptet før morderen, eller bliver hun det næste offer?

“Sandhed og fantasi væves ind i et smukt tæppe af hvis nu'er med drabelige mord og brutale menneskeofringer … masser af spænding, mord og skjulte rum med tusindårige okkulte skatte og hemmeligheder … En underholdende intellektuel heltinde i blodig kamp på liv og død.”

Bogvægten