Slutstenen

EN NØGLE, FORSVUNDET I ANTIKKENS TID. EN SEKT, DER VARSLER VERDENS ENDE. ET ANGREB, INDHYLLET I MYSTIK.

I den egyptiske ørken ligger en ældgammel nøgle, som kan låse op for et gnostisk mysterium, der har været holdt hemmeligt i næsten 2.000 år. I centrum står én af de vigtigste opdagelser i det tyvende århundrede: Nag Hammadi-kodekset, der blev gravet op i ørkenen i 1945, og som indeholder en hemmelighed, større end nogen kan forestille sig. 

En esoterisk sekt er villig til at gøre hvad som helst, for at få fingrene i nøglen til mysteriet. Efter mordet på religionsprofessor Emily Wess’ fætter, begynder sektens aktiviteter at sprede sig verden over, og et voldsomt angreb på byen Chicago bliver sat i værk.

Den utrættelige Dr. Wess og hendes mand Michael Torrance, drages ind i et nyt spind af hemmeligheder og foruroligende afsløringer, og alt i mens Emily og Michael forsøger at afdække sektens hemmeligheder, begynder flere og flere sammenhænge mellem begivenhederne i Egypten og Chicago at dukke op … 

“En poleret og selvsikker thriller, der drøner derudaf: chokerende, foruroligende og gådefuld. Kløgtig, mystisk og fængslende til den sidste side.”

Goodreads.com ★★★★★

”Dan Brown må se Dean i sit bakspejl efter hans debut med Det forsvundne bibliotek. Denne historie er endnu mere spændende …”

Peterborough Evening Telegraph

”Blander højspændt eventyr med fascinerende historiske fakta; og hiver ældgamle kulturer ind i moderne omgivelser med forbløffende ægthed … og eksplosive resultater. Uimodståelig kløgtig og spændende. Gå ikke glip af denne store oplevelse.”

Lancashire Evening Post

”Den perfekte sommerlæsning … virkelig god underholdning.”

Krimiforfatteren, Paul Charles