Stef Penney fortæller om lighederne ved at skrive film og bøger, og om hvorfor hendes roman Ulvespor starter med et mord.

Stef Penney (1969) er født og opvokset i Edinburgh, men er nu bosat i London. Hun er uddannet i filosofi og teologi fra Bristol Universitet, men efter sine studier begyndte hun at lave film. Hun nåede at lavede tre kortfilm inden hun begyndte at studere film og TV på Bournemouth College of Art, hvor hun ved uddannelsens afslutning blev hun valgt til The Carlton Television New Writers Scheme. Hun har desuden skrevet og instrueret to kortfilm for BBC og Film Council.

 

I 2006 vandt hun Costa Book Awards og The Book-of-the-Month Club First Fiction Award for sin debutroman Ulvespor, der foregår i Canada i 1860’erne. Romanen er blandt andet blevet rost verden over for sine medrivende og fascinerende beskrivelser af det kolde canadiske landskab, men hun har aldrig selv været i Canada – Penney har nemlig lidt af agorafobi i 15 år. Hun måtte derfor lave al sin research indelukket på det britiske nationalbibliotek i London, hvor hun bl.a. studerede Sir John Franklins ekspeditioner ved Nordvestpassagen.

 

Penney er siden kommet sig over sin agorafobi men har stadig ikke været i Canada.

 

Hendes anden roman De usynlige udkom i august her på forlaget.

»Først og fremmest håbede jeg, at canadierne ikke ville skyde mig.«

Stef Penney (da hun modtog den britiske litteraturpris, Costa Book Award)