Sultanens juvel

KURTISANER, SAMMENSVÆRGELSER OG PEST!

Venedig, 1604. I byens mere skumle kvarterer, blandt kurtisaner og hasardspillere, går der rygter om en yderst smuk og sjælden diamant – ”Sultanens Blå.” Paul Pindar, en købmand udsendt af det Ostindiske Kompagni, får nys om den, og bliver mere og mere overbevist om, at diamanten har forbindelse til hans elskede Celias, der forsvandt for flere år siden.

Imens får en gruppe gøglere ude i den landlige omegn af byen en mærkelig opgave. De skal transportere en stum kvinde og hendes forkrøblede ”havfruebarn” til Venedig, og vil blive belønnet når de når frem. Samtidig gemmer en ung kvinde sig i et af Venedigs klostre. Hun er forfulgt, men har også selv en skjult dagsorden.

Paul Pindar forsøger at navigere i dette netværk af forbundne skæbner, men han er ikke den eneste, der er på jagt efter juvelen. Og måske er diamanten slet ikke virkelig, men en skrøne, der er opdigtet for at ødelægge ham …

Sultanens juvel er en uafhængig fortsættelse af Det gyldne bur.

"En fin underholder om livet i datidens Venedig, som vi får en oplevelse af virkelig indtager os, og som forfatteren Katie Hickman har beskrevet særdeles troværdigt."

Bogsyn.dk