”Det mærkes vederkvægende professionelt i denne både spændende, sympatiske og humanistiske politikrimi. Måske mere norsk end noir, men på alle måder at anbefale varmt og nordisk."

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

Vinterlukket

VINDEREN AF DEN NORSKE BOGHANDLERPRIS 2011

 

Efterårstågen ligger tæt ind over kystlandskabet og sommerhytterne står med tomme vinduer mod det blygrå hav. Ove Bakkerud har planer om at tilbringe en sidste stille uge i sit sommerhus inden det skal lukkes ned for vinteren. Men da han ankommer finder han en hytte i totalt kaos, hærget af indbrudstyve. Og i nabohytten finder han en mand, der er blevet mishandlet til døde.

 

Drabschef William Wisting har set groteske drab før. Men den desperation han er vidne til i Staverndette efterår, er ny for ham. Som om nogen har alt at vinde, og meget lidt at tabe. Det er derfor mod hans vilje, at hans datter Line slår sig ned i en hytte ved havet.

 

Uroen bliver ikke mindre som de finder flere ilde tilredte lig i den forladte skærgård – og så begynder der at falde døde fugle fra himlen …

"En krimi der på det varmeste kan anbefales på grund af netop sit stærke sprog, der på skandinavisk vis drøner lige ind under huden på os ... Vi får én på opleveren i de lange, mørke vinteraftner."

Bogsyn